fredag 13 april 2018

Nu i Holland... Blev lite glapp i inläggen

Mening med allt som sker

Resan genom Danmark helt ok sedan in i Tyskland en tripp samt färga över floden Elbe. Oj på färgan upptäcktes väldigt lite luft i vänster balhjul   ej körbart så långt. Som tur fanns en ställplats 200m från hamnen. Säger bara ASSISTANS inget man kan vara utan. Ringer Falks i Sverige de fixar fram en bärgare eftersom vi saknar reservhjul. 2-3 mil till verkstad.
De fixar problemet som dock bara var ett ventilfel trots att klockan var efter deras arbetstid . Summa 5 timmar så var vi tillbaka vid ställplatsen.
Nu börjar puzzelbitarna ramla på plats. Upptäckte redan hemma innan avfärden att det var lite olika lufttryck i hjulen men fick inte tiden att räcka till och kompressorn var defekt. Macken har ingen.
Nu visade det sig att det dessutom var fel hjulbultar och dessa hade börja nötas av. Dvs hjulen skulle med tiden kunna ramla av. Detta upptäckte verkstaden så ett byta av alla 20 bultarna så var bilen trafiksäker igen. Tänk om jag kollat lufttrycket då skulle felet inte märkts förrän ett hjul ramlat av.
Som sagt allt har en mening även om motgångarna är stressande just i stunden.


Detta var onsdags. Övernattning på ställplatsen. Fortsätter genom 
Tyskland  mot Holland torsdag.

Inga kommentarer: